Saptamana de lucru de 4 zile

on

|

views

and

comments

Semnalez un articol din Revista Patronatului Roman, scris de colegul meu, Luca Dinulescu, despre săptămâna de lucru de 4 zile.

Reducerea saptamanii de lucru de la 5 zile la 4 zile a facul obiectul unor dezbateri, atat in mediul de afaceri, cat si in spatiul public, in urma cu cativa ani.

Acum, pare ca saptamana de lucru de 4 zile a castigat suficient teren pentru a se transforma intr-un trend in mediul de afaceri.

Luca Dinulescu, in debutul articolului, arata:

„De la momentul instituirii de către Henry Ford, celebrul industriaș american, proprietar al mărcii de automobile ce îi poartă numele și astăzi, puțină lume a crezut că ar putea urma o schimbare la fel de mare precum cea instituită de acesta. În ciuda faptului că mulți au sperat acest lucru, săptămâna de lucru de 5 zile a câte 8 ore fiecare ajungând multora să le pară la fel de învechită precum i se părea lui Henry Ford cea de 7 zile muncite consecutiv. Stare de fapte care s-a acutizat mai ales în pandemie, când vocile care au început să ceară, apăsat, săptămâna de lucru de 4 zile s-au înmulțit.

Iată însă că o bancă din Marea Britanie, Atom Bank, a făcut exact acest lucru, mai precis a redus săptămâna de lucru a celor 430 de angajați la numai 4 zile, iar asta fără a micșora salariile. Prea bine ca să sune adevărat?, vă veți întreba, probabil. Ei bine, având în vedere că CEO-ul băncii i-a îndemnat pe salariați să își ia fie lunea, fie vinerea, libere, urmând în schimb ca restul de 4 zile muncite să fie foarte puțin mai lungi. Concret, având în vedere că orele săptămânale muncite au fost reduse de la 37,5 la 34, asta înseamnă că fiecare angajat muncește zilnic 8,5 ore.

Este acest lucru un schimb fair față de vechiul program? Greu de spus în acest moment. Este de remarcat, de asemenea, însă că schimbarea de program este voluntară în cadrul Atom Bank din Marea Britanie, iar angajații care vor să muncească în cadrul vechiului sistem, ca și până la acest moment, pot face acest lucru. […]”

citeste intreg articolul AICI

Cezar Iulian Armasu
Peste 30 de ani de antreprenoriat in care a lucrat atat in managementul operativ al unor companii private in diverse domenii: echipamente industriale, leasing, productie publicitara, cat si in consultanta de afaceri. Ultimii doi ani au reprezentat o perioada provocatoare in care a dezvoltat doua proiecte in domeniul media online: Revista de cultura, sah si business Pallas Athena si Revista Patronatului Roman. Cel mai drag proiect a fost fondarea in perioada anilor 2000 a unei societati de leasing.
Share this
Tags

recomandate:

MANIFEST / DECLARAȚIE

FERICIREA LA MUNCĂ. REGULA, NU EXCEPȚIA Fericire la locul de muncă. Cel mai natural lucru din lume. Fericirea la locul de muncă dă roade. Pentru tine,...

ARGUMENT

Fericirea la locul de muncă ar trebui să fie o prioritate de top pentru toate companiile. Pentru că acest concept este sănătos pentru angajați:...

Ce ne spune Cristina despre „Happyness at Work”?

Despre "Happyness at Work" vă spunem că este mai mult decât un concept la modă. Am pornit acest parteneriat cu Cristina Baghiu pentru că...
spot_img

postări recente

More like this

newsletter